Har du kommit att bli båtägare kan det vara en god idé att köpa en båtvagn för att göra det möjligt att kunna transportera din båt. Är det så att båten ska transporteras en kortare distans är det att föredra att köpa en båtvagn. För att du ska vara säker på att du köper rätt båtvagn till din båt finns det främst två saker som är mycket viktiga att tänka på. Att ha god koll på båtens mått samt dess vikt är två avgörande faktorer som gör det möjligt för dig att hitta rätt sort som passar din båt. När båten är placerad på din båtvagn finns det några saker att tänka på för att göra transporten tryggare.

Båtvagn för kortare distanser

En båtvagn gör sig lämplig för dig som önskar förflytta och transportera din båt en kortare sträcka på fastlandet. Detta är en enklare variant av en trailer. För dig som är båtägare blir friheten än större med en båtvagn/båttrailer då du på egen hand kan lägga i din båt i vattnet som att ta upp den för att ställas undan för vintern. En båtvagn får färdas som mest i 30 kilometer i timmen och som är försedd med stumma axlar och är därmed ett oregistrerat släp. Bortom att detta är det utmärkta valet för dig som önskar lyfta i eller ur din båt i vattnet samt önskar transportera den kortare sträckor är detta också det utmärkta valet för dig som vill använda vagnen som uppställning under vinterhalvåret. Möjligheterna är många med en båtvagn och du uppmuntras att köpa dig en för att öka din frihet som båtägare.

Att säkra din transport

När du nu har införskaffat dig din båtvagn är det dags att placera båten på den. För att göra din transport av din båt till en smidigare, och inte minst tryggare, upplevelse finns det ett par saker att ha i åtanke. Först och främst ska du använda dig av en båtvagn som har både de rätta måtten avsedd för din båts storlek men även de kapacitet att klara din båts vikt. När du nu har en båtvagn som är säker finns det några saker att tänka på när du lastat på båten. Se till att båten står stadigt på vagnen, kontrollera noggrant vaggor samt rullar och se till att dessa justeras för att matcha och passa din båt. En stadig och robust vinsch är också detta något som du bör se till att det finns att tillgå att använda dig utav för att säkra båten ytterligare på vagnen. Att också ta hänsyn till årstid och väder gör att transporten blir säkrare där däcken bör anpassas till underlag, och detta inte minst om båten ska flyttas under vinterhalvåret vägunderlaget kan komma att leda till olyckor.